Persbericht 06/06/2012

06/06/2012
Persbericht: ‘Saffieren WielerSportComiteit Bavegem’

WielerSportComiteit Bavegem viert zijn saffieren of 45-jarig jubileum.
Bij leven en welzijn wordt deze wieler minnende vereniging over 5 jaar ‘Koninklijk’, doch dit is niet de hoofdbekommernis van WSC Bavegem.
Jarenlang ijveren de bestuursleden steeds weer voor een kwalitatieve organisatie waarbij de renners op een mooie omloop er een spannende wedstrijd van maken. Dit onder de massale belangstelling van de supporters en de Bavegemenaren, die de wielersport in hun hart dragen en genieten van de sfeer rond de aankomstlijn onder de kerktoren.
Ook zeer genegen is wielrenner Kurt Eeckhout, die in de herfst van zijn wielercarrière te Bavegem nog steeds wil winnen. Naar aanleiding van ’30 jaar wielrenner’ wordt Kurt, in het bijzijn van supporters en de andere plaatselijke renners Van Braeckel, De Winne, Van Huffel ea., voor de wedstrijd door voorzitter Luc Matthys figuurlijk in de bloemetjes gezet.
Op zondag 17/06 is er dus de wedstrijd voor Elite zonder Contract en Beloften.
De wedstrijd vangt aan om 15.00 voor 15 ronden van 7.6 kilometer of 114 km. De inschrijving vindt plaats vanaf 13.30 in café Rembrandt en de prijsuitreiking gebeurt in café St. Antonius. De renners kunnen zich omkleden in het Parochiaal Centrum in de Kerkkouterstraat.
De prijzenpot bedraagt 810€.
Op zondag 16/09 vindt het tweede luik van Bavegem Koerse plaats, nl. de wielerwedstrijd voor Junioren. Deze wedstrijd werd met één week vervroegd daar op 23/09 het WK plaatsvindt te Valkenburg.
Het bestuur van WSC Bavegem wenst alle trouwe sponsors alsook de vrijwilligers, de wielrenners en de supporters te bedanken voor hun jarenlange steun.
Hendrik D’hose, PR-verantwoordelijke WSC Bavegem


 
Affiche 2012:

Affiche 2012