Persbericht 06/06/2014

Grote Prijs Hubert Verhoeyen

Op zondag 15 juni organiseert WielerSportComiteit Bavegem de wielerwedstrijd voor elite ZC en beloften. Een wedstrijd die door de organisatoren werd omgedoopt tot de Grote Prijs Hubert Verhoeyen, naar de voorzitter die WSC Bavegem meer dan 40 jaar heeft geleid.

WielersportComiteitBavegem organiseert traditioneel haar wielerwedstrijden onder de kerktoren en telkens naar aanleiding van Kermis Bavegem.
Al in de jaren ‘50 werden in Bavegem in de wijk ‘Beneden’ wielerwedstrijden voor de jeugd georganiseerd ter gelegenheid van Taartenkermis en midden de jaren ‘60 werd wielerclub Ik dien opgericht, de voorloper van WielerSportComiteit Bavegem, kortweg WSC Bavegem.
De wielerclub groeide uit tot een succes en organiseerde sindsdien honderden wielerwedstrijden.

Grote namen als Eddy Merckx, Walter Godenfroot, Ferdinand Bracke, Gilbert De Smet en Roger Baguet zakten af naar het kleine Bavegem om op een glooiende omloop gloeiende finales te betwisten.
Bijgevolg groeide WSC Bavegem uit tot een begrip in onze regio, bekend om zijn smetteloze organisaties.

In 1974 nam Hubert Verhoeyen het roer van WSC Bavegem over, hij was toen zevenentwintig. Onder zijn impuls bleef de club belangrijke wedstrijden organiseren. Voorbeelden zijn een provinciaal en nationaal kampioenschap voor de WAOD, de organisatie van het provinciaal kampioenschap voor Nieuwelingen en de Ster der Juniores. In 2007 slaagde WSC Bavegem erin het provinciaal kampioenschap voor junioren te organiseren.
Naast zijn organisatorische en menselijke kwaliteiten wordt Hubert Verhoeyen vooral geëerd omwille van de verjonging en de verruiming die hij al voorzitter in de club doorvoerde.

Door het feit dat WSC Bavegem gestructureerd is als VZW was de overdracht van de mandaten eerder een symbolische daad en van praktische aard.
In navolging van de Erevoorzitter wenst de Raad van Bestuur een oproep te doen aan geëngageerde, jonge mensen om onze bestuursploeg te komen versterken en de sportieve wielergedachte ‘En om coureur te zijn, moet je kunnen rijden…’op deze manier uit te dragen.

Telkens opnieuw wens ik alle sponsoren en medewerkers te bedanken voor hun belangrijke bijdrage !

Met sportieve groeten,
Hendrik D’hose
PR-verantwoordelijke
0478/304200