Persbericht 18/09/2012

Beste,

WielerSportComiteit Bavegem kon zich in zijn jubileumjaar geen mooier einde van haar wielerseizoen voorstellen. Niet minder dan 79 renners boden zich aan om over een afstand van 99 kilometers de vele supporters een sportief hoogstaande en spannende wedstrijd aan te bieden.
Onder een stralende zon regende het van bij het begin van de wedstrijd aanvallen waarbij Boris Van Renterghem uit Kapellen-op-den -Bos zich niet onbetuigd liet en terecht de figuurlijke prijs van de strijdlust verdiende.
Toen na +/- 60 kms de Ier Cormac zijn neus aan het venster stak, reageerde Ruben Pols een eerste keer.
Wat later brak het peloton een eerste keer wanneer Houtemnaar Dante Verlee met een viertal renners zich onderscheidde en voor afscheiding zorgde.
Doch voor Ruben Pols ging het nog niet snel genoeg en op anderhalve ronde van het einde demarreerde hij op het einde van de Keiberg en bouwde solo ,traag maar gestaag, zijn voorsprong uit van 25 seconden tot 45 seconden aan de aankomst.
Het is de 10de overwinning reeds voor deze streekrenner uit Everbeek - Brakel die jammer genoeg volgend seizoen OnderOns Parike dient te verlaten om bij de beloften aan de slag te gaan bij Jong Vlaanderen. Ruben Pols won twee jaren geleden ook reeds bij de nieuwelingen te Bavegem, toen hij Otto Vergaerde versloeg in een spurt met twee. WSC Bavegem wenst Ruben Pols verder succes toe en hoopt hem volgend jaar opnieuw te begroeten tijdens de wedstrijd voor Elite zonder Contract en Beloften.
Houtemnaar Dante Verlee werd 14de in de spurt wat op zich ook een mooie prestatie is op deze lastige omloop. Doe zo voort, Dante !'

Met sportieve groeten,

Hendrik D'hose
Pr-verantwoordelijke WSC Bavegem