Wedstrijd 17/06/2012

18/06/2012

Het was op de koppen lopen te Bavegem op zondag 17/06. Onder een stralende zon schreven 146 renners zich in voor Bavegem Koerse !
Een mooier cadeau kon het jubilerend WielerSportComiteit Bavegem, dat 45 jaar wielerwedstrijden organiseert, zich niet indenken.
Na een korte huldiging van ‘thuisrijder’ Kurt Eeckhout, die 30 jaren in voor – en tegenspoed koerst, trokken de renners zich op gang voor 15 ronden.
Onder de deelnemers niemand minder dan enkele ex-profs zoals Wim Van Huffel, Jerry Cooman, Bert Scheirlinckx, Jonathan Page, Frederik Penne, Kenny Van Braeckel, etc…
In een gesloten doch spannende wedstrijd waarbij Patrick Cocquyt het peloton uit mekaar probeerde te ranselen, stak steeds weer een ‘kwiek, dartel pedalerende’ Vic Campenaerts de neus aan het venster.
Zelfs een opspelende spaak met een wielwissel in de voorlaatste ronde, kon er hem niet van weerhouden vooraan aan te sluiten bij een beukende Cocquyt.
Op het korte, nijdige klimmetje in de aanloop naar het containerpark te Vlierzele counterde Campanaerts een aanval van Cocquyt om onmiddellijk een demarrage te plaatsen en naar de 2de overwinning van dit seizoen te rijden.
Voor deze 20-jarige een verdiende overwinning en een mooie prestatie.
Vic Campenaerts uit Borgerhout blijkt eerst een zwemtalent te zijn om daarna een triatlon opleiding te hebben genoten om zich vervolgens op het wielrennen en specifiek het tijdrijden te concentreren.
Vandaar de uitspraak van zijn vader net na de wedstrijd ‘Eindelijk beginnen de vele inspanningen vruchten af te leveren’.
Campenaerts is ook geselecteerd voor het Europees Kampioenschap Tijdrijden bij de Beloften en namens het WielerSportComiteit Bavegem wensen wij hem dan ook alle sportief succes toe !

Het tweede luik van Bavegem Koerse is een wedstrijd voor Juniores en gaat door op zondag 16 september 2012.
Dank ook aan alle sponsors, supporters, sympathisanten en medewerkers WSC Bavegem !

Via deze link enkele foto’s van de wielerwedstrijd van afgelopen zondag.

http://www.wielerseizoenfotos.be/page13.php?SessionID=608f4e594fe0201231...Hendrik D’hose
PR-verantwoordelijke WSC Bavegem