GP Erevoorzitter Hubert Verhoeyen

‘Wielersport Bavegem Internationaal’

Wat een afsluiter van een schitterend ‘Bavegem Kermis’!
Het bestuur van WielerSportComiteit Bavegem kneep zich, na een korte kermisnacht, even in de wangen toen niet minder dan 113 renners zich aanmeldden voor de GP Ere-Schepen Hubert Verhoeyen.
Kurt Eeckhout maakte na een zware val zijn wederoptreden .Deze wedstrijd wou hij voor geen geld missen want het was waarschijnlijk zijn laatste optreden in ‘zijn Bavegem’. Alle renners van zijn ploeg tekenden bijgevolg present wat hij als een zeer erkentelijk gebaar ziet.
Een internationaal peloton met Belgen, Australiërs, Britten, Nederlanders, jawel een Zweed maakten er, na een vliegende start aan Inex ,een razendsnelle wedstrijd van met een gemiddelde van 44 km/h.
96 renners van de 113 reden de wedstrijd uit met een verschil van maximaal 30 seconden.
In de derde van 15 ronden verschenen er 8 renners voorin. Wat later sloten 3 renners aan en met zijn elven liepen ze uit tot 47 seconden.
Half koers volgde een hergroepering waarna in de elfde ronde zes renners de krachten bundelden. Niels Nachtergaele, Frederik Van Boven, Pieter De Paepe, Kevin Neirynck, Wesley Van Dyck en Bjorn De Decker hadden op één ronde van het einde zo goed als de schaapjes op het droge doch een ontketend peloton naderde tot op een handvol seconden. In de kopgroep steeg de nervositeit met nog een paar uitvallen doch in de spurt vloerde Wesley Van Dyck zijn metgezellen.
Niels Nachtergaele werd tweede en Bjorn De decker vervolledigde het podium. Jammer voor streekrenner Frederik Van Boven die nipt een podiumplaats aan zijn neus zag voorbijgaan.
De honderden wielerliefhebbers aan de aankomst zagen Tim Vercauteren, Kobe Vanoverschelde en Robby Cobbaert strandden aan het achterwiel van de selecte kopgroep.
Het viel vooral ook op dat de andere renners Wesley Van Dyck zijn eerste zege van het seizoen gunden. Wesley kon het amper geloven, stond na te trillen op zijn benen en er rolden traantjes van geluk. Ook zijn papa was enorm ontroerd. Sterke prestatie!
De bestuursleden van WSC Bavegem wensen langs deze weg nog eens hun leden, hun sympathisanten, de sponsoren en de vele vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en vertrouwen in deze organisatie.
Navraag bij de internationale renners waarom zij oa. Bavegem verkiezen, maakt duidelijk dat zij vooral de omloop en de veiligheid naar waarde weten te schatten.
Laat deze opsteker ons met vertrouwen doen uitkijken naar ons ’gouden jubileumjaar in 2017’!
Namens WSC Bavegem
Hendrik D’hose
Pr-verantwoordelijke WSC Bavegem
0478/304200